为什么我这样不行

来源:9-4 区别getElementByID,getElementsByName,getElementsByTagName

用户1173044

2015-01-20 16:54

function checkone(){

            var j=document.getElementById("wb").value;

        var hobby = document.getElementByName("hobby");

        hobby[j-1].checked=true;

         // 任务3

        

        }


写回答 关注

3回答

  • 凉宫落寒
    2015-01-20 17:02:28
    已采纳
    var hobby = document.getElementsByName("hobby");//注意S


    用户1173...

    非常感谢!

    2015-01-20 17:07:25

    共 1 条回复 >

  • 小慧__Bui
    2015-03-28 16:00:46

    Are you sure this works? Because I tried this too but it fails. Here's my code:

    function checkone(){

                var j=document.getElementById("wb").value;

            var hobby = document.getElementByName("hobby");

            hobby[parseInt(j)-1].checked=true;}

    (I'm sorry I have to type English because the computer I'm using isn't installed with a Chinese input method~~)


  • L_J
    2015-01-20 17:03:39

    是不是这个写错了?document.getElementsByTagName("hobby");


    用户1173...

    找到问题了,缺一个 s

    2015-01-20 17:08:38

    共 1 条回复 >

JavaScript进阶篇

本课程从如何插入JS代码开始,带您进入网页动态交互世界

467393 学习 · 21877 问题

查看课程

相似问题